Пореска управа  >>  Биро за информисање  >>  Новости  >>  Одузето 27.844 боксова цигарета без акцизних маркица

Порески календар

дец 2017

Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Појединачна пореска пријава на обрасцу ППП ПД за порезе и доприносе по одбитку подноси се пре сваке исплате прихода. Резидентни обвезник који откупљује секундарне сировине и отпад од резидентног, односно нерезидентног правног лица, дужан је да приликом исплате накнаде тим лицима обрачуна, обустави и на прописани рачун уплати порез по одбитку, као и да поднесе пореску пријаву надлежном пореском органу. Пореска пријава за порез на добит по одбитку подноси се на дан исплате прихода. Подношење коначног обрачуна акцизе за прошлу годину врши се заједно са годишњим пореским билансом. Рок за подношење пореске пријаве и пореског биланса за обвезника коме је пословна година различита од календарске је 180 дана од дана истека периода за који се утврђује пореска обавеза. Физичка лица која остварују приходе а за које исплатилац није дужан да поднесе пореску пријаву, обрачуна и плати јавне приходе, подносе пореску пријаву у року од 30 дана од дана остваривања прихода, за приходе за које је утврђена обавеза самоопорезивања. Рок за подношење пријаве за порез на добит на приходе које по основу капиталних добитака и по основу закупа и подзакупа непокретности и покретних ствари оствари нерезидентни обвезник, као и на приходе остварене по основу намирења потраживања у поступку извршења, односно у сваком другом поступку намирења потраживања, је 30 дана од дана остваривања прихода. Подношење обрасца ПИД ПДВ за 2016. годину, ако је у 2016. години испуњен један од критеријума за стицање статуса обвезника ПДВ који претежно врши промет добара у иностранство, врши се уз пореску пријаву ПДВ за порески период текуће године у којем је поднет финансијски извештај за претходну годину у складу са прописима о рачуноводству.

Новости

штампај штампај
 

Пошаљи пријатељу

01. 11. 2017.

Одузето 27.844 боксова цигарета без акцизних маркица

Инспектори Пореске управе – Пореске полиције и Министарства унутрашњих послова су током две заједничке акције на подручју општина Топола и Младеновац пронашли и одузели укупно 27.844 боксова цигарета без акцизних маркица.

Приликом прегледа теретног моторног возила и претреса породичне куће и помоћних просторија у месту Белосавци, у општини Топола, пронађено је 22.849 боксова цигарета без акцизних маркица. Такође, 4.995 боксова цигарета без акцизних маркица пронађено је у теретном моторном возилу у месту Ковачевац у општини Младеновац.

Против двоје физичких лица код којих су пронађене и одузете цигарете без акцизних маркица биће поднете кривичне пријаве због недозвољеног промета акцизних производа.

Пореска управа појачано спроводи активности на сузбијању сиве економије у промету, дувана, дуванских прерађевина и осталих акцизних производа.

                                                                                                  Биро за информисање

Коментари 0

остави коментар
Види још

Остави коментар