Пореска управа  >>  Контакт  >>  Контакт центар

Порески календар

нов 2017

Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Појединачна пореска пријава на обрасцу ППП ПД за порезе и доприносе по одбитку подноси се пре сваке исплате прихода. Резидентни обвезник који откупљује секундарне сировине и отпад од резидентног, односно нерезидентног правног лица, дужан је да приликом исплате накнаде тим лицима обрачуна, обустави и на прописани рачун уплати порез по одбитку, као и да поднесе пореску пријаву надлежном пореском органу. Пореска пријава за порез на добит по одбитку подноси се на дан исплате прихода. Подношење коначног обрачуна акцизе за прошлу годину врши се заједно са годишњим пореским билансом. Рок за подношење пореске пријаве и пореског биланса за обвезника коме је пословна година различита од календарске је 180 дана од дана истека периода за који се утврђује пореска обавеза. Физичка лица која остварују приходе а за које исплатилац није дужан да поднесе пореску пријаву, обрачуна и плати јавне приходе, подносе пореску пријаву у року од 30 дана од дана остваривања прихода, за приходе за које је утврђена обавеза самоопорезивања. Рок за подношење пријаве за порез на добит на приходе које по основу капиталних добитака и по основу закупа и подзакупа непокретности и покретних ствари оствари нерезидентни обвезник, као и на приходе остварене по основу намирења потраживања у поступку извршења, односно у сваком другом поступку намирења потраживања, је 30 дана од дана остваривања прихода. Подношење обрасца ПИД ПДВ за 2016. годину, ако је у 2016. години испуњен један од критеријума за стицање статуса обвезника ПДВ који претежно врши промет добара у иностранство, врши се уз пореску пријаву ПДВ за порески период текуће године у којем је поднет финансијски извештај за претходну годину у складу са прописима о рачуноводству.

штампај штампај
 

Пошаљи пријатељу

Контакт центар

Савремени, централизовани Контакт центар Пореске управе Републике Србије пружа вам могућност да путем телефона, е-поште и вебсајта добијете опште информације о свим пореским прописима, као и појединачне информације о стању на вашим пореским рачунима и условима и начину коришћења портала еПорези.

Број телефона Контакт центра, за позиве са фиксног телефона из било ког места у Републици Србији је:

0700-700 007

Цена позива је једнака цени локалног позива.

За позиве са мобилног телефона или из иностранства, број је:

011-33 10 111

Корисници овог броја телефона плаћају пуну цену позива која је у складу са појединачним уговорима склопљеним са телефонским оператером.

Радно време Контакт центра је радним данима од 8:00 до 18:00 часова.

Корисници могу поставити питање и писаним путем попуњавањем обрасца Поставите Питање. Одговор се може добити писаним путем на адресу е-поште коју сте навели у обрасцу или усмено телефоном на број телефона који сте навели.

Примедбе у вези са неиздавањем фискалних исечака могу се пријавити сваког радног дана у периоду од 7:30 до 15:30 часова.

011/361 99 00
011/347 90 61

У циљу унапређења функционисања Пореске управе, молимо Вас да попуните анкету и пошаљете на адресу press@purs.gov.rs

Преузмите анкету: Анкета